16. 10. 2012 - Den důstojnosti osob se zdravotním postižením

17.10.2012 12:25

 

Dne 16. října 2012 se v prostorách Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné sešli tvůrci projektu „Osoba se zdravotním postižením mým sousedem“ s odborníky ze sociální oblasti a s posluchači z řad studentů univerzit, středních a základních škol.


Součástí Dne důstojnosti byla odborná diskuse k projektu, do které se zapojili hlavně zástupci občanských sdružení z celého kraje, ale i zástupci Slezské univerzity v Katowicích. Ředitelka Podaných rukou, o.s. - Projektu OsA paní Bc. Helena Fejkusová přednesla vyčerpávající přednášku o potřebnosti osobní asistence pro naše handicapované spoluobčany. Příklady z praxe byly pro studenty cennými informacemi.
Zástupkyně organizace Podané ruce, o.s. paní Bc. Fejkusová a paní Olbrechtová v rámci programu „Alternativní metody využívané v rámci rehabilitace u osob se zdravotním postižením“ seznámily posluchače s canisterapií, jenž podporuje integraci osob s handicapem do společnosti a využívá psů ke kompenzaci postižení lidí s fyzickým, mentálním nebo sociálním handicapem. Fyzický kontakt s přítomnými pejsky byl pro studenty milým přínosem.


Janusz Mika, hlavní manažer projektu řekl: "Domnívám se, že jedním z nejvýznamnějších cílů projektu je právě zapojení mladých lidí, mládeže, kteří si uvědomí, jaké je místo postižených osob ve společnosti a jak jim pomoct k integraci do majoritní společnosti."
Podané ruce, o.s. – Projekt OsA i Podané ruce, o.s. prezentovaly svoji činnost i prostřednictvím propagačního stánku.

 

https://www.polar.cz/archiv/video/regionalni-zpravy-polar-17-10-2012-16-00

 

 

 

FOTOGALERII naleznete zde: https://podaneruce.rajce.idnes.cz/