Hornické slavnosti OKD v Karviné - Karnevalový průvod NOKD

02.09.2012 12:36

 


Karviná 1.9. 2012

Bohatý program Hornických slavností OKD v Karviné přilákal první zářijový den, i přes sychravé počasí tisíce návštěvníků do ulic Karviné. 

Hlavní místo oslav bylo v okolí amfiteátru letního kina, kde se střídaly hvězdy české a slovenské hudební scény a byla zde k vidění výstava důlní techniky, která se používá v dolech OKD. Na Masarykově náměstí fungovalo Nadační městečko. V jednotlivých stáncích se tam představily organizace podporované Nadací OKD včetně několika chráněných dílen. 

Primát získal také Karnevalový průvod NOKD, ve kterém se spolu s profesionály na alegorických vozech, na chůdách či v obřích loutkách prezentovalo 21 neziskových organizací a dvě stovky lidí z řad veřejnosti v rozličných maskách. Také my z „Podanek“ jsme nemohli chybět. Dobrovolnice z canisterapie pochodovaly od Městského domu kultury až po Masarykové náměstí v převlečení pejsků a osobní asistence zářila v podobě žlutých rukou. Obě činnosti (osobní asistenci i canisterapii) podporované NOKD jsme prezentovali veřejnosti rovněž v rámci stánku v Nadačním městečku. 

Nepřízeň počasí nám však neubrala na dobré náladě a skvělém pocitu z daných oslav. Přestože jsme nevyhráli žádnou z cen, nezoufáme a těšíme se na příští rok.

Díky všem zúčastněným z „Podanek“, kteří se nezalekli počasí a přišli!
  

Za Podané ruce, o.s. - Projekt OsA 
Bc. Ivana Mikulcová

 

 

 

 

FOTOGALERII naleznete zde: https://podaneruce.rajce.idnes.cz/