Naše mateřská organizace - Podané ruce, z. s. - slaví 18. narozeniny. BLAHOPŘEJEME!

12.04.2018 09:00

Naše milá paní ředitelka k tomu napsala: Milí přátelé, spolupracovníci, kamarádi i členové spolku. Dovolte, abych Vás všechny k dnešnímu narozeninovému dni pozdravila. Spolek Podané ruce, a tím i my všichni, se stal dospělým. Dnešní den slavíme osmnácté narozeniny a vstup do dospělosti. 

Když jsme se tehdy s několika nadšenci a kynology sešli v restauraci Golf v Místku, netušili jsme vůbec, jak se vše vyvine. Jen jsme měli velký společný zájem, dělat canisterapii. A aby nás lidé i instituce začali brát vážně, založili jsme tehdy jedinou možnou legislativní záležitost a tím bylo občanské sdružení. A už to vše jelo a nabalovalo se. Začalo to velkým nadšením a společným zájmem.

Několik lidí se psy, kteří měli a mají rádi lidi a těm chtěli a stále chtějí pomáhat, poskytovat tu psí vstřícnost a nezměrnou lásku i důvěru. Tu lásku, kterou si po tisíciletí psi k lidem do svých hlaviček i srdcí ukládali a i když to s námi nemají lehké, stále lidi milují a věří nám.

Milí přátelé, děkuji všem členům i příznivcům Podaných rukou, z. s., děkuji bývalým i současným canisterapeutům, jejich pejskům i lidem, kteří nám po léta drželi palce.

Přeji spolku Podané ruce, z. s. mnoho zdraví, štěstí, přátelství, nadšení a energie. Přeji kamarádství i pochopení, přeji nám všem zdravé ruce i tlapky, bijící srdce v těch lidských i psích tělech. Přeji nám všem v Podankách dlouhý podankový život.  Všem posílám pac a pusu, Helena Fejkusová, předsedkyně spolku a canisterapeutka, Dafné, Walda i Xani vrtí ocásky, a přidávají se ke gratulantům.