Sweetsen fest 2013 - Děkujeme!

23.07.2013 10:38

 

Nejen zábava, ale i charitativní rozměr!

 

Tisíce návštěvníků přilákal i letos již desátý ročník tradičního benefičního festivalu SWEETSEN FEST 013, který proběhl poslední červnový víkend v areálu TJ Slezan ve Frýdku-Místku.

Opět se jednalo o smysluplnou akci, která nejen propagovala originální frýdecko-místeckou kulturní scénu, ale měla i hluboký charitativní rozměr. Představuje totiž spojení zábavy s originální myšlenkou - podporou charitativních organizací. Poskytuje prostor k prezentaci činností neziskových a humanitárních organizací z Frýdku-Místku. Na Sweetsen festu se neplatí vstupné, umělci vystupují bez nároku na honorář a během festivalu probíhají veřejné sbírky pro Adru, Charitu a Podané ruce. Pro handicapované návštěvníky na invalidním vozíku byla díky spolupráci s Nadací OKD zajištěna absolutní bezbariérovost celého areálu. Díky tomuto unikátu mohli i mnozí naši handicapovaní klienti vychutnat neopakovatelnou atmosféru festivalu i doslova ochutnat drinky z bezbariérového baru bezBaru.

Peníze ze sobotní veřejné sbírky pro nestátní neziskovou organizaci Podanané ruce, o.s. a Podané ruce, o.s. – Projekt OsA ve výši krásných 46.312,- Kč podpoří terénní sociální službu osobní asistenci handicapovaným a seniorům v regionu Frýdku-Místku a činnost canisterapeutických týmů, které navštěvují a rozjasňují život dětem i seniorům ve školských a sociálních zařízeních (např. ZŠ a MŠ Naděje, Hospic aj.).Velký dík patří celému pořádajícímu týmu v čele s občanským sdružením Pod Svícnem a statutárnímu městu Frýdek-Místek za rozvoj a podporu nejoriginálnější kulturní a charitativní akce, která svoji myšlenkou a významem oslovuje stále větší počet lidí nejen z Frýdku-Místku. Děkujeme především všem bezejmenným přispěvatelům a dárcům, kteří neváhali podpořit Podané ruce a tímto naše klienty! Zvláště v dnešní nelehké době si zájmu o sociální oblast především mezi mladými lidmi velice považujeme.

Benefice však ještě zdaleka nekončí. Zájemci o umělecká díla frýdecko-místeckých výtvarníků a fotografů mohou až do konce července 2013 v galerii Pod Svícnem a v Antikvariátu nabídnout částku, kterou jsou ochotni věnovat společnostem ADRA, Charita nebo Podané ruce.

 

 

                                                                                                                 Mgr. Ivana Mikulcová