Vyhlášení Neziskovka roku 2013 v Senátu Parlamentu ČR

10.11.2013 18:34

 

O tom, že v neziskovém sektoru nechybí dostatek zapálenosti a nadšení pomáhat potřebným svědčí i fakt, že nezisková organizace Podané ruce, o.s. – Projekt OsA se zapojila a úspěšně postoupila v pilotním ročníku celostátního ocenění Neziskovka roku 2013, kterou vyhlásila Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS).

Cílem tohoto projektu bylo ocenit profesionální práci a nejkvalitněji řízené neziskovky z celé České republiky. Podobná ocenění získávají i neziskové organizace v zahraničí např. ve Spojených státech či Velké Británii a letos poprvé i v ČR. O prestižní titul Neziskovka roku 2013 se celkově ucházelo více než 120 neziskových organizací působících v České republice. Do druhé fáze hodnocení postoupilo 15 z nich a mezi nimi i Podané ruce, o.s. – Projekt OsA z Frýdku-Místku. Odborná porota posuzovala ve třech kategoriích nejenom profesionalitu všech organizací, ale také jejich přínos, originalitu a ambice. Do finálového klání jsme už nepostoupili, ale na slavnostním vyhlášení oceněných organizací 7. listopadu v Rytířském sále Senátu Parlamentu ČR jsme byli potěšeni, že jsme v kategorii velká neziskovka mezi 5 postupujícími organizacemi potvrdili svoji životaschopnost a věnujeme se seriózní, smysluplné činnosti.

Zapojení se do soutěže bylo pro nás i zpětnou vazbou na práci našeho sdružení a pěkné umístění je pro nás další motivací k jejímu zlepšování. Díky účasti v Ceně veřejnosti ČSOB za nejlepší projekt se o terénní sociální službě osobní asistenci Podaných rukou dozvědělo zase více lidí.

 

Děkujeme Všem za projevenou podporu!

Mgr. Ivana Mikulcová