Den otevřených dveří - Týden sociálních služeb

15.10.2012 12:42

 


V rámci 4. ročníku „Týdne sociálních služeb“ v ČR, který se letos konal ve dnech: 8. – 14. 10. se naše nezisková organizace Podané ruce, o.s. – Projekt OsA zapojila do celostátního dne otevřených dveří dne 9. – 10. 10. 2012.

Dny otevřených dveří proběhly na našich pobočkách v Prostějově a v Ostravě a měly ukázat široké veřejnosti, že se sociální služby dotýkají životů každého z nás. Zájemci a návštěvníci našich kanceláří se mohli blíže seznámit s terénní sociální službou osobní asistenci a její pomoci handicapovaným lidem a seniorům žít běžným plnohodnotným životem.

Dne 9.10. jsme ve spolupráci s obcí Sviadnov pořádali den otevřených dveří v Domě s pečovatelskou službou ve Sviadnově, kde rovněž poskytují Podané ruce osobní asistenci seniorům. Tato akce byla pro obyvatelé daného zařízení přínosná i tím, že Podané ruce, o.s. prezentovaly seniorům ukázky canisterapie – což je vlastně použití psa k fyzické, psychosomatické, psychické a sociální pohodě lidí. Mnozí senioři si tak zavzpomínali na doby, kdy ve svých domácnostech pejsky vlastnili a mohli si tak přítomné pejsky pohladit či se s nimi potěšit.


Za Podané ruce, o.s. – Projekt OsA 
Bc. Ivana Mikulcová

 

  

 

FOTOGALERII naleznete zde: https://podaneruce.rajce.idnes.cz/