Měli jsme tu výsadu popřát stoletému panu Aloisovi

09.11.2017 09:00

Je krásné moci poblahopřát k životnímu jubileu. Když rok narození je 1917, znamená to, že oslavenec se dožil úctyhodných sta let života.

Podané ruce – osobní asistence poskytují terénní službu osobní asistenci a díky tomu, že naši klienti jsou převážně ve věku seniorském, setkáváme se často s lidmi ve věku osmdesát let a výše. Za dobu více než šestnácti let existence jsem měla příležitost za Podané ruce – osobní asistenci i za sebe právě k tak významným životním mezníkům uživatelům naší služby několikrát poblahopřát.

Na začátku listopadu 1917 se narodil i pan Alois z Frýdku - Místku, který v kruhu své milující a pečující rodiny tráví dny na svůj věk poměrně aktivně. Pozoruje z okna ptáčky, poslouchá rádio i televizi, odpočívá. Minulý týden měl jistě náročnější, protože přišlo mnoho gratulantů, kteří mu chtěli stiskem ruky a předáním dárků vyjádřit úctu i obdiv.

S kolegyní Mgr. Martinou Šrubařovou jsme jej navštívily v pondělí před polednem. Za Podané ruce – osobní asistenci i za nás jsme mu popřály krásné dny mezi svými blízkými. Člověk musí vážit slova, když přeje druhému člověku v tak úctyhodném věku. Důležitější než dalších sto let života je jistě mít své lidi kolem sebe, nebýt sám, cítit to souznění a lásku. To jsme tedy zcela upřímně a ze srdce popřály panu Aloisovi.

Bc. Helena Fejkusová, ředitelka organizace