Muzikantské žně 2013 - poděkování

23.08.2013 00:38

Muzikantské žně

Ve dnech 16.a 17.8.t.r.proběhla na nádvoří frýdeckého zámku skvělá hudební akce MUZIKANTSKÉ ŽNĚ. Již čtrnáctý ročník byl obsazen výbornými  kapelami. V pátek hráli místní Šuba Duba Band, The Places, Z.Šponar a M.Fojtík, GG Aquastic (PL), Žalman a spol. Sobota byla protkána muzikou Samsona Lenka a jeho trefným slovním doprovodem. Hláškami nešetřil ani René Souček, jehož hudební hvězda stoupá stále výš, je bezprostřední, opravdu se s ním posluchači nenudí. Hráli také Kajkery, Portless( býv.Suport Lesbiens). Třešničkou na dortu a vyvrcholením dvoudenního hudebního maratonu bylo zpívání na střídačku. Jarek Nohavica a René Souček se podělili se svými hity ve venkovních prostorách hospůdky U Arnošta. Dvě hodiny před půlnocí začali dávat jeden hit za druhým a o půlnoci ze soboty na neděli skončili. Oddychový čas si dopřáli jen při dolaďování zvuku, protože to bylo na prostranství, kde se obvykle hudba nedává. Zvukař si máknul. Moc se  snažil, aby hlasy Reného a Jarka byly řádně slyšet. Chvílemi to bylo pro nás posluchače horší, ale hlášky obou hvězd to vždy urovnaly a vyvolaly salvy smíchu zcela zaplněného prostranství U Arnošta. Skvělé písně výborných interpretů a nádherný letní večer neměl chybu. Kdo se nedostavil, zaváhal, jeho problém. Nevím, zda se to ještě někdy tak podaří skloubit. Krásný večer, úžasní interpreti, báječné publikum.

A my byli při tom! Podané ruce, o.s. a to oba projekty canisterapie i osobní asistence se aktivně obou dnů účastnily. Organizátorka hudebního fesťáku paní Pavla Walková nám dala možnost si na nádvoří postavit  propagační stan a dva dny jsme informovali návštěvníky, k čemu jsou sociální služby, jak fungují, kdo jsme, čím pomáháme. Ani jsme si nemysleli, že zájem bude tak velký. Opak byl pravdou a nezastavili jsme se. Hlavně v mezičasech instalace jednotlivých kapel jsme sami lidi oslovovali, oni nás vyhledávali a dotazy byly opravdu rozmanité. Někdo potřebuje službu pro příbuzného, někoho oslovila naše činnost a chtěl by se jí věnovat profesionálně nebo i ve volném čase jako dobrovolník .  Bylo tam také mnoho malých capartů a ti si měli možnost pohrát s našimi canisterapeutickými pejsky. Doprovázely nás fenka  Mája a Dafné. Statečně držely při hlazení, polohovaly, doprovázely děti v prostorách nádvoří, odpočívaly a nechaly se fotit rodiči omladiny i profesionálními fotografy. Díky pochopení organizátorů i zájmu návštěvníků jsme do zapečetěných pokladniček během obou dnů obdrželi opravdu povzbudivou finanční hotovost.  Projekt canisterapie byl podpořen částkou 5.472,-Kč a na realizaci osobní asistence se do pokladniček sypalo  4.585,-Kč.

 

Děkujeme pořádající agentuře paní Pavly Walkové, děkujeme návštěvníkům Muzikantských žní, děkujeme moderátorovi za propagaci naší činnosti a hudebníkům za úžasnou atmosféru, která po oba dny panovala.

Krásný zbytek léta a někdy zase na Muzikantských žních?.......

                                                                                                                                                                 

Za Podané ruce, o.s.  Helena Fejkusová