Veletrh poskytovatelů sociálních služeb Olomouc

12.06.2012 14:00

 

 

V pátek 25. května 2012 se na olomouckém Horním náměstí uskutečnil 1. ročník Veletrhu poskytovatelů sociálních služeb. Naše organizace samozřejmě u takovéto akce nemohla chybět. Už od rána se na nás krásně usmívalo sluníčko, proto jsme byli všichni dobře naladěni a těšili jsme se, jak se 1. ročník této akce povede. Organizátoři byli skvělí a dobře se o všechny vystavující i účinkující poskytovatele sociálních služeb starali. Co však ještě lidé nezvládnou je poručit větru. S jakou radostí jsme s kolegyněmi stavěly náš krásný prezentační stan

a s jakým zklamáním jsme z něj pak musely sundat obě boční strany a nakonec i tu zadní. Vítr byl totiž tak silný, že by nám stan odletěl tak rychle, že bychom se s ním nestačily ani rozloučit. Byla to škoda, ale naštěstí jsme si tímto nešvarem počasí nenechaly zkazit tuhle velkolepou akci, která se, troufám si říci, velmi povedla.

V rámci Veletrhu jsme měli možnost představit u našeho stánku i u pódia službu osobní asistence, kterou poskytujeme v rámci moravských krajů. Prezentovali jsme také canisterapii, která sice není sociální službou, ale je velmi vyhledávanou a žádanou terapií, kterou mnohá zařízení sociálních služeb pravidelně využívají. Canisterapeutické týmy (psovod a pes) seznámily návštěvníky se svými zkušenostmi v oblasti canisterapie a ukázaly alespoň něco málo z toho, co se s pejsky při canis aktivitách dá dělat a jak musí pejsci poslouchat, aby mohli tuto činnost provádět. Účastníci Veletrhu se pak u našeho stanu zastavili někdy i vícekrát, aby se mohli potěšit s našimi psími „pracovníky“.

V rámci doprovodného programu akce se mohly jednotlivé organizace představit také formou prezentace na plátně v galerii Caesar, která se nachází v budově olomoucké radnice. I zde jsme prezentovali naše dva projekty – osobní asistence a canisterapie.

I přes větrnou nepřízeň počasí se nám akce líbila, a protože jsme mnohé návštěvníky i organizátory akce potěšili svou přítomností, pozvali nás již na příští ročník Veletrhu poskytovatelů sociálních služeb, na který se již moc těšíme.

 

 

FOTOGALERII naleznete zde: https://podaneruce.rajce.idnes.cz/