Děti a zvířata patří neodmyslitelně k sobě

11.06.2012 17:10

 

V sobotu 2. června se konala ve Frýdku-Místku v areálech PRESTIGE TENNIS PARK a RESTAURACE GOLF, našimi dětmi, dlouho očekávána akce, „2. ročník DĚTSKÉHO DNE S JAZYKOVOU ŠKOLOU SCHÄFER SCHOOL“, a tak i v tento den byli canisterapeutičtí pejsci u toho.

Nestátní a neziskové organizace „Podané ruce, o.s.“ byla pořádající agenturou FUN-PRO oslovena a pozvána ke spolupráci. Úkolu se báječně zhostili nejen zaměstnanci organizace „Podané ruce, o.s. – Projekt OsA“ , ale byli zde aktivně zapojeni i dobrovolníci – canisterapeuté se svými speciálně testovanými psy z mateřské organizace „Podané ruce, o.s.

Prezentace rozsáhlé činnosti Podaných rukou, o.s. byla na dětském dni nepřehlédnutelná i díky novému propagačnímu stanu, který byl ze sponzorských darů před nedávnem zakoupen. Ačkoliv naše stanoviště nebylo tím soutěžním, o své příznivce a návštěvníky jsme neměli nouzi.

Byla zde prezentována sociální služba OSOBNÍ ASISTENCE - pomoc člověka člověku, kterou organizace poskytuje v Moravskoslezském kraji již od roku 2001.

Se zájmem přicházeli jak rodiče dětí, tak děti samotné. Lákadlem na našem stanovišti jim byli námi všemi milováni - canisterapeutičtí psi. Nebylo výjimkou, že si k pejskům přisedli či dokonce přilehli i samotní „dospěláci“.

I tato akce nám byla opět důkazem, že bezprostřední kontakt nebo hra se zvířetem, kterým byl v našem případě nejvěrnější přítel člověka – CT pes, děti i dospělé alespoň na chvilinku vytrhl z každodenních shonů a pozitivně naladil každého z přítomných.

U prezentačního stanoviště společnosti Podané ruce, o.s. jsme mohli dětem také věnovat malé dárky od našich donátorů a sponzorů. Registrovaných, soutěžících dětí v tomto zábavném odpoledni bylo 250, k tomuto číslu je nutné připočíst ještě rodiny s menšími dětmi, které nesoutěžily atd.

Proto i my jsme byli rádi, že můžeme pěkný přístup k pejskům, malým návštěvníkům zpříjemnit dárečkem věnovaným našim váženým partnerem - Nadací OKD (lipa, lízátka, balonky, pexesa). Děkujeme.

K sponzorům této akce patří také Rada regionu Moravskoslezského kraje, která nám pro děti věnovala rovněž malé pozornosti (bločky, pastelky, klíčenky, propisky).

Děkujeme.

 

Poděkování náleží rovněž organizátorům dětské akce a návštěvníkům, kteří nám na naši činnost přispěli do pokladniček veřejné sbírky.

 

 

FOTOGALERII naleznete zde: https://podaneruce.rajce.idnes.cz/