Svátek dřeva v Amfiteátru na Horečkách

07.08.2012 16:29

 

V sobotu 4.8. 2012 se zástupkyně naší organizace Podané ruce, o.s. a Podané ruce, o.s. – Projekt OsA aktivně zúčastnily v areálu Amfiteátru na Horečkách ve Frenštátě p./Radhoštěm - Trojanovicích perfektně zorganizovaného prvního ročníku festivalu Svátku dřeva.
Hlavní mottem celé akce bylo dřevo a vše kolem něj. V horní části hlediště amfiteátru pořadatelé vybudovali závodní arénu pro dřevorubce, na přilehlé louce probíhaly soutěže v jízdě na travních sekačkách, které patřily k hojně navštěvovaným atrakcím. Návštěvníci festivalu si naplno užívali celé řady dalších doprovodných aktivit. Vše probíhalo pod odborným dohledem zástupce společnosti Husgvarna a mistra republiky v práci s motorovou pilou pana Jiřího Vorlíčka. Paralelně se soutěžemi probíhal v Areálu na Horečkách bohatý doprovodný program složený z prezentací dřevařských firem, dřevěných řemesel, soutěží pro veřejnost a hudebních vystoupení.

Zajímavým a neotřelým způsobem akce posloužila k propagaci místních firem, podnikatelů a neziskového sektoru. U našeho prezentačního stanu se informovali zájemci o terénní sociální službu osobní asistenci Podaných rukou, o.s. – Projektu OsA a její možnosti využití pro své blízké právně v regionu Frenštátu p./R. Rádi jsme jim poskytli nezbytné základní informace sociálního charakteru, nabídli jsme jim pomoc při zvládání běžných úkonů péče o potřebné a předali informační letáčky s kontaktními údaji.

Fandové i vážní zájemci o canisterapii, spousta pejskařů, dětí se svými rodiči a vůbec všichni milovníci pejsků si s radostí mohli u canisterapeutických týmů Podaných rukou, o.s. vyzkoušet různé hry a povely, vodit pejska na vodítku, společně překonávat překážkovou trať a doslova se předháněli, kdo bude pejsky hladit, česat, házet frisbee, či dávat dobrotku. Zajímali se o to, co canisterapie je, k čemu je dobrá, kdo ji může provádět a komu pomáhá. Se zaujetím sledovali ukázky polohování. Výkony pejsků Anetty, Kaily, Rie, Waldy a jejich paniček byly ve skutečně slunečném letním dni vyčerpávající a obdivuhodné, a i přes celodenní plné nasazení, neodmítli žádného zájemce a psího obdivovatele.

Díky perfektní organizaci se strany pořadatelů, bohatému programu a hudebnímu vystoupení se akce setkala i s velkým zájmem veřejnosti.

Na závěr může jen souhlasit se slovy hodnocení celé akce známého televizního moderátora a skvělého komentátora festivalu Standy Berkovce: „Atmostéra, bezprostřední lidi a masová účast – prostě bomba. Už teď se těším na další ročník“!

                                                                                    

Bc. Ivana Mikulcová

public relations a sociální pracovník

 

 

TV Beskyd - reportáž:

https://monitor24.cz/videos/index.php/zpravodajstvi/rubriky/udalosti/item/369-na-horečkách-soutěžili-dřevorubci-dohlížel-na-ně-mistr-vorlíček

Český rozhlas : https://prehravac.rozhlas.cz/audio/2692517

 

 

FOTOGALERII naleznete zde: https://podaneruce.rajce.idnes.cz/